ساخت محلول شوینده و پاک‌کننده سطوح مختلف با استفاده از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی پوست سبز گردو و روغن درخت چای
Paper ID : 1475-NICAME1402
Authors:
یلدا تیموری *
پایه دهم، فرزانگان 9
Abstract:
دست به عنوان یکی از مهمترین راه انتقال عامل عفونت مطرح است و تأکید زیادی در مورد بهداشت دست صورت گرفته است. در همین راستا، هدف از این مطالعه، تعیین تأثیر عصاره پوست گردوی سبز به عنوان ماده پایه تشکیل دهنده شوینده ضد میکروبی سطوح بر دست مصرف کنندگان بود. در سالهای اخیر به استفاده از عصاره های گیاهان و اسانسها در تولید مواد شوینده تاکید به سزایی شده است. پوست سبز گردو از ضایعات کشاورزی است که به دلیل داشتن ترکیبات فنولی، میتواند به عنوان یک ترکیب طبیعی با خواص بیولوژیک مطرح باشد و باعث کاهش بسیاری از بیماری ها و جلوگیری از فعالیت اکسایش لیپیدها شده و به عنوان عوامل ضدمیکروبی نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه عصاره آبی پوست سبز گردو در دو دمای 25 و 80 درجه سانتیگراد استخراج شد. میزان رطوبت (برحسب درصد وزنی) و pH عصاره استخراج شده محاسبه گردید. به علاوه جهت بررسی ویژگیهای آنتی باکتریالی عصاره از روش کری بلر استفاده شد. نتایج حاکی از آن بود که عصاره استخراج شده براساس استانداردهای ملی ایران از درصد رطوبت و pH مناسبی برخوردار بود. همچنین، عصاره پوست سبز گردو دارای تاثیر قابل توجهی بر روی باکتری استافیلولکوکوس اورئوس داششت و میزان هاله عدم رشد قطری حدود 8/1 میلی متر را ایجاد کرد که این مقدار جهت استفاده از عصاره به عنوان ماده ضدمیکروبی بسیار مطلوب میباشد. پوسته سبز گردوبا توجه به مقادیر مناسب ترکیبات فنولی می‌تواند به عنوان یک ترکیب آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروب طبیعی ارزان مورد استفاده قرار گیرد.
Keywords:
پوست گردو، خواص ضدمیکروبی، شوینده ها، باکتری استافیلو کوکوس اورئوس
Status : Paper Accepted