بررسی تاثیر فشار بر نقطه جوش مایعات
Paper ID : 1466-NICAME1402
Authors:
zahra parvizi *
education
Abstract:
یکی از ابزارهای مطرح برای کنترل مصرف انرژی استفاده از روش های جایگزین است در این پژوهش هدف اصلی جایگزین کردن روشی برای تبخیر آب در صنایع مختلف از جمله صنایع شیمیایی ِصنایع حرارتی راکتور ها و غیره می باشد. بعلاوه بخار آبی که به این روش تولید می شود در دمایی پایین تر از۱۰۰ درجه سانتی گراد موجود است همچنین با جایگزینی این روش در صنایع حرارتی می توان تولید کربن دی اکسید را به میزان قابل توجهی کاهش داد و این خود موجب کاهش آلودگی از طریق گاز های گلخانه ای به حساب می آید که از معضل های اساسی جهان امروز است. با کاهش فشار بر روی آب به دلیل اینکه بر روی مولکول های آب فشار کم تری وارد میشود که در این آزمایش با استفاده از پمپ تخلیه فشار هوا شرایط خلا بوجود آمد که در نتیجه هیچ فشاری روی مولکول های آب وارد نمی شد و تنها فشار وارده فشار ناشی از خود مولکول های سطحی بر روی مولکول های زیرین بود. به دنبال کم شدن فشار جنبش بین مولکولی بیش تر می شد و نیروی جاذبه ی بین مولکولی آب کم تر می شد بنابراین مولکول های آب فرار تر شدند و آب که باید به دمای 100 درجه ی سانتیگراد برسد تا به جوش آید در دمای 40 درجه ی سانتی گراد به جوش آمد .
Keywords:
فشار هوا، مایعات، گرما، انرژی.
Status : Paper Accepted